Primaria sta destul de bine in ceea ce priveste transparenta acordarii contractelor din banii publici.
Insa din datele furnizate chiar de catre aceasta institutie rezulta ca mai multe contracte privind tehnologia informatiei au fost divizate astfel incat sa nu depaseasca valoarea de 40.000 euro si sa poata fi acordate fara organizarea unei licitatii deschise.
Mai mult, aproape jumatate din aceste contracte au fost incheiate pe baza unor negocieri cu o singura firma, desi in Timisoara exista numeroase firme in domeniu.
426.000 de euro
In perioada 2001-2004, Primaria Timisoara a incheiat cu firma QCT Connect SRL 16 contracte, in valoare totala de 426.000 euro - reprezentand aproape jumatate din fondurile pentru tehnologizare -, dintre care sapte prin negociere cu o singura sursa si doua pe o singura cerere de oferta.
Doar in cazul achizitiei pachetelor de programe si de licente software s-a organizat licitatie.
Contractele vizeaza, printre altele, realizarea portalului web al Primariei Timisoara, reproiectarea aplicatiei de taxe si impozite, mentenanta sistemului informatic al Primariei, si ulterior, extinderea sau reproiectarea acestor servicii, astfel incat cel mai scump contract este in valoare de 39.500 euro, cu doar 500 de euro mai putin decat suma limita pentru care Primaria ar fi trebuit sa organizeze o licitatie deschisa.
La limita legii
Pentru incheierea contractelor cu QCT Connect, biroul de licitatii invoca art. 12 al Ordonantei de urgenta nr. 60/2001, dar acesta se refera la servicii suplimentare contractului initial sau la situatii de forta majora, astfel incat procedurile legale nu au fost respectate ad litteram.
Daca serviciile respective puteau fi pr