Raportul leu/euro a cunoscut la Sibiu fluctuatii minime, tranzactiile realizandu-se pentru scadenta iunie intre 3,6 si 3,6250 lei.
“Leul ar putea avea in urmatoarea luna o tendinta apreciativa, cu permisiunea BNR, crede un broker sibian. Am in vedere cresterea deja prognozata a preturilor, generata de majorarea preturilor la energie, dar si de procesul de aliniere a accizelor la nivelul minim din statele Uniunii Europene. Un leu mai puternic va alinia inflatia. Pentru a atinge acest obiectiv, BNR, al carei scop declarat este pastrarea stabilitatii preturilor, ar putea influenta evolutia cursului, pentru a-l mentine la cote «convenabile». Primele semne s-au vazut deja, iar o mana de ajutor vine din partea romanilor care se intorc acasa pentru Sarbatorile de Paste. Cred ca in ultima saptamana din aprilie vom vedea euro coborand sub pragul de 3,6 lei“. Dolarul a coborat la Sibiu sub pragul de 2,8 lei, dar nu s-a indepartat mult de el, investitorii asteptand o schimbare de trend a paritatii euro/dolar. Tranzactiile au fost realizate intre 2,7890 si 2,8080 lei.
Paritatea euro/dolar a crescut de la 1,2940 - 1,2970 dolari, la inceputul saptamanii, la aproape 1,31 dolari, la finele ei. “Dolarul a pierdut teren pe fondul evolutiei foarte slabe a pietei de capital din SUA, unde indicele DJ a inregistrat rezultate dezamagitoare, cererea de dolari scazand”, explica evolutia paritatii Radu Luca, economist la bursa sibiana. “Pentru euro, urmatorul prag de rezistenta este situat la 1,34 dolari”, a incheiat Luca. Raportul leu/euro a cunoscut la Sibiu fluctuatii minime, tranzactiile realizandu-se pentru scadenta iunie intre 3,6 si 3,6250 lei.
“Leul ar putea avea in urmatoarea luna o tendinta apreciativa, cu permisiunea BNR, crede un broker sibian. Am in vedere cresterea deja prognozata a preturilor, generata de majorarea preturilor la energie, dar si de procesul de