(Foto: )
Pana sa se ajunga insa in faza finala a unui proces, imaginea unei parti implicate poate fi totalmente compromisa.
Ori, in multe cazuri, exact asta se urmareste prin asemenea metode: sa i se dea cuiva o "preocupare", sa fie impiedicat cineva sa vorbeasca! Sau, daca nu tine cont de avertismente, sa fie discreditat, sa-i fie afectata credibilitatea! Aceasta se realizeaza prin manipulare mediatica.
Cand disproportia dintre fortele angajate intr-un asemenea conflict este prea mare, suntem in prezenta unui linsaj mediatic. Raul produs prin manipularea informatiilor judiciare este, de multe ori, mai mare decat posibila sanctiune pronuntata, la final, de justitie.
Alteori, deturnarea atentiei – realizata printr-un astfel de joc murdar – poate ascunde acte criminale nebanuite. Din pacate, daca observam atenti conduita de comunicare a parchetelor de cativa ani incoace, se pare ca si-au format propriii papusari in mediatizarea activitatii procurorilor.
In ceea ce ma priveste, am inteles destul de tarziu aceasta si pe propria piele. In ciuda dosarului voluminos ce mi-a fost fabricat, nici nu se pune problema unei pedepse.
Din punct de vedere penal, toata asa-zisa "probatiune" este prea trasa de par de niste procurori ticalosi si rudimentari ca sa fie luata in serios de orice instanta care se respecta. Demontarea sinistrei facaturi este doar o chestiune de rabdare si nervi.
M-am ferit sa o realizez in presa pentru a proteja surprizele pe care le pregatesc adversarilor. Nu stiu daca aceasta decenta era necesara, daca am fost precaut sau pudibund. Precipitarea evenimentelor din ultima vreme ma obliga insa sa vin cu niste lamuriri.
Sunt necesare anumite clarificari, pe care le pot face cu autorit