Neclaritati la restituirea banilor pentru taxa tv, semne de intrebare privind situatia sumelor cheltuite pentru filme, neclaritati privind soarta banilor din publicitate, neplata drepturilor de autor - toate acestea apar in materialele aflate la dispozitia parlamentarilor. Auditul financiar al TVR a fost realizat chiar la initiativa institutiei de firma PricewaterhouseCoopers.
Membrii comisiei parlamentare de ancheta a televiziunii si radioului public au demarat saptamana trecuta verificarile situatiei financiare. Enervat la culme de faptul ca i se pun intrebari incomode, Valentin Nicolau a interzis comisiei parlamentare accesul la documente.
Activitatea economico-financiara a Societatii Romane de Televiziune in anul 2004 s-a incheiat realizand venituri totale in valoare de 4.407 miliarde lei, potrivit raportului inaintat parlamentarilor.
Din acesti bani, cea mai mare parte au fost bani platiti de contribuabili: 3.111 miliarde venituri din taxa pentru serviciul public de televiziune si 581 miliarde venituri din subventii de la bugetul de stat restul veniturilor provenind, in special din publicitate.
Potrivit raportului, avand in vedere complexitatea activitatii economice a Societatii Romane de Televiziune, a fost angajat auditorul independent PricewaterhouseCoopers pentru efectuarea auditului financiar extern independent.
Neclaritati in privinta banilor din taxa radio-tv
O situatie speciala, ce rezulta atat din situatiile financiare ale SRTv, cat si in raportul PricewaterhouseCoopers, o reprezinta necesitatea societatii de a constitui la data de 31 decembrie 2003, datorita legislatiei cu privire la restituirea taxei TV pentru persoane fizice, un provizion pentru riscuri si cheltuieli in suma de 426.907.293.000 lei, reprezentand estimarea veniturilor din taxa pen
tru serviciul public de