Cu toate ca fostii directori Jiga si Dinculescu au fost arestati dupa ce au pretins spaga de sute de mii de dolari pentru a favoriza cumpararea actiunilor societatii Jimtim Jimbolia, iar raportul Corpului de control al ministrului Agriculturii arata clar faptul ca acest lucru s-a realizat prin incalcarea legii, potrivit Agentiei Domeniilor Statului proprietarii actiunilor firmei sunt aceiasi italieni care au dat mita.
Poveste italiana
Privatizarea Jimtim a inceput in anul 2000, cand doi cetateni italieni, administratori la firma Agricola San Giorgio, s-au aratat interesati de cumpararea pachetului majoritar de actiuni al SC Jimtim SA, detinut de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (MAAP) si, totodata, de concesionarea a 4.439 de hectare de teren la Administratia Domeniilor Statului.
Dupa un timp, italienii au fost contactati de Florica Dinculescu, reprezentanta a Adunarii Generale a Actionarilor din Jimtim si, totodata, secretara a Comisiei de privatizare din MAAP si sefa Directiei de Control si Antifrauda a Agentiei SAPARD, care le-a pretins, potrivit procurorilor PNA, 100.000 de dolari pentru a favoriza cumpararea societatii. Ulterior, Dinculescu a mai cerut, in doua transe, 90.000 de dolari, o data pentru ca dosarul de privatizare nu era complet, iar a doua pentru a scadea valoarea actiunilor ce urmau sa fie vandute.
Anul trecut, prin sentinta data de Tribunalul Bucuresti, Florica Dinculescu a fost condamnata pentru luare de mita, la sapte ani si jumatate de inchisoare, magistratii hotarand si punerea sub sechestru asigurator a tuturor bunurilor mobile si imobile ale fostului director.
Tot atunci a fost condamnat si Dan Jiga, fost director in Ministerul Agriculturii, la trei ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita si alti cinci pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.
Jiga a fo