La "Grigore Antipa" dezlegarea la peste de Florii a fost marcata printr-o expozitie culinara cu vanzare. de VERONICA GUZUN COPIOS. Farfuriile pline cu peste s-au golit destul de repede La ora 12, ora deschiderii expozitiei, holul mic al Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost de-a dreptul invadat de persoane care au stat la coada sa poata cumpara unul din preparatele de peste. Dupa jumatate de ora de la deschidere, somonul la cuptor nu mai era la vanzare. De asemenea, vizitatorii au putut gusta si cumpara salata de icre si macrou marinat preparat dupa reteta traditionala sau dupa cea lipoveana, cu pesmet si mai multe condimente.
ORGANIZARE. Acest eveniment a fost organizat in cadrul "Festivalului de peste", care a durat intre 17 si 24 aprilie. Eva, o vizitatoare, ne-a spus: "Preparatele ne-au facut pofta. Arata foarte bine. Insa spatiul este foarte mic pentru acest eveniment. Organizarea lasa de dorit". Desi erau multi curiosi care vroiau sa guste din preparate, ei puteau sa faca acest lucru doar din picioare. De aceea, majoritatea prefera sa ia la pachet din ceea ce le facea cu ochiul. In meniu erau sase preparate: bors de peste, hamsii prajite, macrou prajit, merlucius pane, saramura de crap si somon la cuptor. Toate aceste bucate au fost pregatite de patru persoane de la una dintre firmele organizatoare, Pro European Catering, dupa retete din toata Romania.
La "Grigore Antipa" dezlegarea la peste de Florii a fost marcata printr-o expozitie culinara cu vanzare. de VERONICA GUZUN COPIOS. Farfuriile pline cu peste s-au golit destul de repede La ora 12, ora deschiderii expozitiei, holul mic al Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost de-a dreptul invadat de persoane care au stat la coada sa poata cumpara unul din preparatele de peste. Dupa jumatate de ora de la deschidere, somonul la cuptor nu mai era la