Intentia de declansare a procedurilor de faliment a societatii vasluiene a venit din partea patronatului care, printr-o adresa inaintata Administratiei Finantelor Publice (AFP) Vaslui, specifica imposibilitatea de a mai respecta graficul de reesalonare a datoriilor.
“Pana la sfarsitul lui aprilie, ar fi trebuit sa ne achite 45 de miliarde de lei, suma de care societatea nu dispune, asa dupa cum ne-a comunicat oficial patronatul. In aceste conditii, in care nu pot sa respecte graficele de reesalonari, cerem falimentul, spre nemultumirea salariatilor. Eu ii cred ca le va fi greu, dar din 1997 se tot amana inchiderea fabricii in speranta unei revigorari a activitatii”, a declarat Ion Paval, directorul AFP Vaslui.
In incercarea de a recupera de la Mecanica SA datoriile la bugetul de stat, care se ridica la peste 229 de miliarde de lei, AFP Vaslui a acceptat, in februarie 2005, un plan de reorganizare a societatii, prin scoaterea la vanzare a activelor.
Desi initial a fost evaluata la 148 de miliarde de lei, valoarea activelor societatii a scazut dupa primele doua licitatii, la care nu s-a prezentat nici un ofertant, la 111 miliarde de lei. “Acum totul depinde de judecatorul sindic care, de doua sedinte tot amana pronuntarea declansarii procedurii de faliment”, a mai spus Ion Paval. Intentia de declansare a procedurilor de faliment a societatii vasluiene a venit din partea patronatului care, printr-o adresa inaintata Administratiei Finantelor Publice (AFP) Vaslui, specifica imposibilitatea de a mai respecta graficul de reesalonare a datoriilor.
“Pana la sfarsitul lui aprilie, ar fi trebuit sa ne achite 45 de miliarde de lei, suma de care societatea nu dispune, asa dupa cum ne-a comunicat oficial patronatul. In aceste conditii, in care nu pot sa respecte graficele de reesalonari, cerem falimentul, spre nemultumirea salariatilor. Eu ii cred ca le v