Un atac as putea spune concentric, cu efecte naprasnice, s-a declansat, aparent pe neasteptate, de la Berlin. Mai multi politicieni germani, membri ai Guvernului ori reprezentanti ai Bundestagului, precum si analisti din presa ataca in forta Bucurestiul, invocand, in special, coruptia.
Nu scapa nici Basescu, acuzat pentru dosarul "Flota", construit de PNA, dupa cum noi stim foarte bine, la comanda politica.
O prestigioasa publicatie germana, "Der Spiegel", il infatiseaza pe seful statului roman - care, de altfel, a declansat aceasta etapa a ofensivei anticoruptie - nici mai mult nici mai putin decat unul dintre capetele balaurului mafiot de la Bucuresti, in fruntea unei retele cu peste 80 de suspecti.
Facem astazi in paginile ziarului o trecere in revista a acuzatiilor lansate prin intermediul presei din Germania, dar si a marilor scandaluri de coruptie care au zguduit, in ultima vreme, acest stat european. Pentru comparatie. Si pentru edificare.
Ce se intampla totusi? Ce a declansat aceasta veritabila ofensiva impotriva Romaniei, chiar in momentul semnarii Tratatului de aderare, cu binecuvantarea Berlinului? Parerea mea este ca lovitura pe care o primeste Bucurestiul este de bumerang. Cu alte cuvinte, totul a pornit chiar de la Bucuresti.
Dupa standardele Berlinului, Romania este o tara corupta. In general, aceasta acuzatie este sustinuta chiar de afirmatiile lansate de la cel mai inalt nivel de politicienii de la Bucuresti. Dar Berlinul uita ca totusi, in plan legal, parlamentarii si guvernantii nostri nu au dreptul sa fie in acelasi timp si oameni de afaceri.
Cu alte cuvinte, in Romania, printr-un act normativ, coruptia este taiata, teoretic, chiar de la radacina. Daca politicienii nu pot face afaceri, atunci rezulta ca toate castigurile lor provin din activitatea din Camera Deputatilor sau Sen