Presa europeana isi pastreaza in continuare tonul critic in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei In acelasi ton critic imprumutat din presa germana, publicatia austriaca "Die Presse" comenta, ieri, sub titlul "De ce atat de repede" oportunitatea semnarii Tratatului de aderare "atata vreme cat toata lumea stie ca Bulgaria si, in special, Romania nu sunt pregatite pentru integrarea in UE". Si cotidianul german "Der Tagesspiegel" exprima ieri dubii in privinta necesitatii UE de a primi noi membri, luand in considerare "cat de grea a fost digestia largirii mamut de anul trecut, de la 15 la 25 de state". Aceleasi sentimente sunt impartasite si de presa spaniola. "UE, scrie, de pilda, cotidianul "El Pais", continua sa avanseze in procesul de largire pasnica si democratica a batranului continent. Dar o face intr-o maniera care este pe cat de iresponsabila, pe atat de lipsita de solidaritate".
SUA felicita Bucurestiul
Statele Unite ale Americii felicita Romania pentru semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeana si militeaza pentru construirea unui parteneriat euro-atlantic puternic, a declarat ieri subsecretarul Departamentului de Stat pentru afaceri politice, Nicholas Burns, postului Radio Romania Actualitati. "Este o zi minunata pentru poporul roman, pentru Guvernul Romaniei. Aceasta este o zi a recuperarii Romaniei, insemnand ca Romania a reintrat in familia natiunilor europene", a spus Nicholas Burns.
"Expansion": Nou-venitii dau asigurari ca nu va fi un aflux de forta de munca
Ambasadorii Romaniei si Bulgariei la Madrid, Stelian Oancea si, respectiv, Vassiliy Takev, au respins temerea ca intrarea tarilor lor in Uniunea Europeana, prevazuta pentru 1 ianuarie 2007, va provoca un aflux masiv de forta de munca spre celelalte tari comunitare - potrivit publicatiei electronice spaniole Expansion. Declaratiile celor doi ambasador