Federatia Generala a Sindicatelor Familia si patronatele din constructii infiinteaza, prin acordul social sectorial, alte trei case de sprijin pentru angajatii din domeniu, pe langa cea sociala, aparuta in 1998. Prima dintre ele, Casa de Meserii, va fi o "casa etalon" in Romania, pentru instruirea muncitorilor calificati in meserii de baza.
Casa de Siguranta si Sanatate in mediul de munca - a carei activitate se bazeaza pe circulatia informatiei electronice - are trei functii principale: controlul, consultanta si educatia personalului din constructii cu privire la protectia muncii si sanatatea la locul de munca. Bugetul casei este in jur de trei-patru miliarde de lei, a spus Cristescu.
Cea de-a treia institutie este Casa de Concedii, acordul social sectorial pentru infiintarea acesteia urmand a fi semnat la jumatatea lunii mai. Concediul de odihna, bonificatiile de sarbatori, cel de-al 13-lea salariu nu vor mai fi platite de patron, ci de Casa de Concedii, care isi propune anual sa adune intre 18 si 25 de milioane de euro. Toate aceste case vor fi finantate de sindicate si patronate cu minimum 50 de milioane de lei lunar de fiecare parte.
Casa Sociala a Constructorilor (CSC) activeaza de sase ani in ramurile de constructii si are caracteristicile unui fond de investitii cu risc foarte redus, care finanteaza protectia sociala a salariatilor membrilor sai, gestionand si multiplicand fondurile depuse. Federatia Generala a Sindicatelor Familia si patronatele din constructii infiinteaza, prin acordul social sectorial, alte trei case de sprijin pentru angajatii din domeniu, pe langa cea sociala, aparuta in 1998. Prima dintre ele, Casa de Meserii, va fi o "casa etalon" in Romania, pentru instruirea muncitorilor calificati in meserii de baza.
Casa de Siguranta si Sanatate in mediul de munca - a carei activitate se bazeaza pe circulatia informatiei ele