Ca la orice sărbătoare, de Sfintele Paşti românii au intrat în agitaţia cumpărăturilor. Masa tradiţională de Paşte poate fi costisitoare. Totuşi, după un periplu prin pieţe, costurile pot scădea. Mielul viu costă 60.000 kilogramul. Preţul se dublează pentru kilogramul de miel gata sacrificat. Verdeţurile şi delicatesele cresc costul mesei de paşti la peste 2.000.000 lei. Mercurialul fostului Guvern nu se respectă. Economiile depind de talentul de negociator.
Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea Învierii Domnului, este aproape. Ca orice sărbătoare, Paştele a adus cu el şi agitaţia cumpărăturilor. Şi cum, pentru a respecta tradiţia, fiecare creştin adevărat trebuie să cinstească Învierea Domnului cu bucate alese, masa pascală presupune pregătirea unor mâncăruri specifice, care au ca principale ingrediente carnea de miel şi ouăle. Zi de Zi a verificat piaţa pentru a vă informa care sunt preţurile de prin târguri. Cu toate că Ministerul Agriculturii a anunţat că nu renunţă la mercurialul guvernului Năstase (limite minime şi maxime de preţuri), acesta nu este cunoscut sau aplicat în pieţe. Economiile cumpărăturilor de Paşte depind strict de talentul de "negociator".
Norme de siguranţă stricte
Cumpărătorii şi comercianţii au fost avertizaţi să pună pe primul plan siguranţa alimentelor şi a condiţiilor în care pot fi comercializate produsele pentru Paşte, în special cele specifice, precum ouăle şi carnea de miel. Ouăle pot fi vândute numai în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi doar dacă sunt marcate cu data producerii. Marcajul de pe fiecare ou trebuie să conţină, în ordine cronologică şi necodificat ziua, luna şi anul. Asta teoretic pentru că în pieţe puteţi cumpăra liniştiti ouă de casă cu preţ cuprins între 3.000 şi 3.500 de lei. Pentru a evita neplăcerile, cumpărătorii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi la starea aliment