?Nu trebuie impuse restrictii pentru ca e Pastele, insa este recomandat ca mesele sa fie variate, sa contina si salate, brinzeturi, spanac. Altfel spus, este bine ca mesele sa fie dese, lungi si nu concentrate si abundente. Lichidele nu trebuie sa lipseasca, organismul avind nevoie sa fie bine hidratat?, crede si prof. dr. Maria Georgescu, medic nutritionist, directorul Institutului de Geriatrie ?Ana Aslan?.
Carnea de miel, greu de digerat
Carnea de miel, cu o greutate sub 7 kg, este bogata in purine, asa ca persoanele care sufera de guta ar trebui sa aiba mare grija. ?Mielul este bine sa fie ales intre 10 si 12 kg. Carnea de miel se digera mai greu?, adauga prof. dr. Mencinicopschi.
Prof. dr. Maria Georgescu spune ca, la o masa, 100 g de carne de miel sint suficiente.
100 de grame de carne de miel nepreparata contine 160 kilocalorii:
? proteine 20 g
? grasimi 9 g
? zinc 4 mg
? seleniu un microgram
? vitamina B12 - doua micrograme
Atentie la drob!
Medicii spun ca trebuie sa avem mare grija la modul in care preparam drobul. ?Daca acesta contine mai multa carne si organe este mai greu, daca insa cantitatea de carne se reduce si se folosesc mai multe verdeturi este mai usor digerabil. Daca este foarte gras, va fi extrem de greu de digerat, mai ales pentru persoanele cu afectiuni ale vezicii biliare?, precizeaza prof. dr. Mencinicopschi.
Oul contine vitamina B12
Desi sint de acord ca oul e aliment valoros, care nu trebuie sa lipseasca, nutritionistii spun ca nu trebuie consumat in exces.
O persoana sanatoasa poate consuma saptaminal doua-trei oua, ele ajutind la absorbtia calciului de organism. Oul contine vitamina B12 care previne anemia provocata de lipsa de fier.
Un ou de 50 g contine:
? calorii 75 g
? proteine 6,7 g
? grasimi 5 g
? fier un