Localitatile tulcene Patlageanca si Plaur au fost evacuate, ieri, dupa ce apele Bratului Chilia al Dunarii au acoperit 60 de gospodarii din zona.
Casele au fost inundate in urma deversarii digurilor Patlageanca si Plaur, de pe Bratul Chilia al fluviului Dunarea. De asemenea, apele au distrus, pe trei tronsoane, terasamentul drumului judetean Tulcea - Ceatalchioi.
Satenii evacuati s-au adapostit la rudele si prietenii ale caror locuinte nu au fost afectate de inundatii. Autoritatile locale au luat masuri atat pentru evacuarea animalelor, cat si pentru scoaterea din case a bunurilor satenilor. Totodata, digurile sunt supravegheate, avand in vedere ca Dunarea a depasit, ieri, cotele de atentie.
Pe de alta parte, in Banat, apele au inceput sa se retraga. Dupa cum sustin autoritatile locale, sinistratii nu duc lipsa de hrana si de asistenta medicala. In urmatoarele zile, autoritatile vor verifica modul in care au fost efectuate, in ultimii ani, lucrarile hidrotehnice in zonele calamitate.
O veste buna pentru banateni: apele au inceput sa se retraga. Autoritatile locale sustin ca
sinistratii nu duc lipsa de hrana si de asistenta medicala. Pe de alta parte, Dunarea a depasit cotele de atentie si a inundat, ieri, doua localitati tulcene.
In zona de vest a tarii, de la sfarsitul saptamanii trecute, apele au inceput sa se retraga. Specialistii si autoritatile locale au decis ca lucrarile la digul situat in zona Crai Nou din judetul Timis sa fie oprite. In acest dig, in urma cu aproape doua saptamani, s-au produs doua brese. In cursul saptamanii trecute s-a luat decizia astuparii celor doua fisuri. Imediat ce apele au inceput sa se retraga, specialistii au revenit asupra hotararii luate, astfel ca in urma cu patru zile lucrarile au fost sistate. Aceasta decizie a fost luata pentru a permite raului Timis sa se retraga in albia minora. Totodat