Asociatia Proprietarilor de Paduri din Romania a obtinut statutul de utilitate publica, printr-o hotarare aprobata in ultima sedinta a Guvernului.
Conform legii, recunoasterea statutului de utilitate publica confera asociatiei sau fundatiei o serie de obligatii si drepturi. Printre acestea se numara dreptul de a i se concesiona servicii publice fara caracter comercial, in conditiile legii, dreptul la resurse provenite din bugetul de stat si din bugetele locale si dreptul de a mentiona in toate documentele pe care le intocmeste ca asociatia sau fundatia este recunoscuta ca fiind de utilitate publica. Conform Ordonantei de Guvern 37/ 30 ianuarie 2003 pentru modificarea si completarea OG 26/2000, o asociatie sau fundatie poate fi recunoscuta de catre Guvernul Romaniei ca fiind de utilitate publica daca activitatea acesteia se desfasoara in interes general sau comunitar, dupa caz, si functioneaza cel putin trei ani, anterior datei depunerii cererii privind recunoasterea acestui statut si daca a realizat majoritatea obiectivelor pe care si le-a stabilit.
O alta conditie pentru obtinerea acestui statut este ca organizatia respectiva sa prezinte un raport de activitate din care sa rezulte desfasurarea unei activitati anterioare semnificative, prin derularea unor programe ori proiecte specifice scopului sau.
Raportul trebuie insotit de situatiile financiare anuale si de bugetele de venituri si cheltuieli pe ultimii trei ani anteriori datei depunerii cererii privind recunoasterea statutului de utilitate publica si trebuie ca valoarea activului patrimonial, pe fiecare dintre cei trei ani, sa fie cel putin egala cu valoarea patrimoniului initial.
Asociatia Proprietarilor de Paduri din Romania a obtinut statutul de utilitate publica, printr-o hotarare aprobata in ultima sedinta a Guvernului.
Conform legii, recunoasterea statutului de utilitate publi