Jurnalul National se afla in topul preferintelor romanilor. Atat la nivel national, cat si urban, cei care prefera sa se informeze din presa scrisa aleg Jurnalul National, asa cum releva studiul Politus realizat de Insomar in perioada 12-17 aprilie 2005.
de MIHAELA SUCIU OBSERVATOR La nivel national, consumatorii de presa scrisa nu depasesc 22,4%, situatie ce se schimba in mediul urban, unde procentul creste cu 7 puncte.
LOCUL I. La intrebarea "Care este ziarul din care aflati cele mai multe informatii despre ceea ce se intampla zilnic in tara si in lume", romanii au plasat Jurnalul National ca favorit, astfel la nivel national cotidianul a acumulat 19%, iar la nivel urban, 22%, devansand Libertea cu 5, respectiv 7 procente.
Adevarul devanseaza Evenimentul Zilei la nivel national, insa locurile se schimba la nivel urban. Ziarele nationale cu tiraje mici - Gardianul, Cotidianul, Curentul sau Realitatea Romaneasca - au obtinut punctaje nesemnificative sau in marja de eroare. Potrivit studiului, ziarele locale reprezinta o concurenta directa pentru cele nationale, ele avand o pondere semnificativa in randul publicului care citeste presa scrisa.
IN TOP. Ca preferinta, televiziunea devanseaza cu mult celelalte mijloace de informare in masa. TVR 1, Antena 1, PRO TV, Realitatea TV sunt posturile cu cel mai mare impact atat la nivel national, cat si urban. In timp ce televiziunea publica beneficiaza de atentia publicului, date fiind mijloacele tehnice de acoperire nationala, adevarata batalie se da intre Antena 1, PRO TV si Realitatea TV.
PUTINI, DAR BUNI. Procentul celor care nu asculta stirile difuzate de posturile radio este aproape egal cu cel al celor care nu citesc ziare, 25,7% la nivel national si 24,7% in orasele tarii. Persoanele cu varste de peste 65 de ani sunt mai putin interesate sa se informeze de la radio. Cu toat