Oamenii se decid greu ce sa faca, incotro s-o apuce. Pe de-o parte, ar pleca, pentru ca sint neincrezatori ca autoritatile le vor reconstrui vreodata casele. Pe de alta parte, ar ramine pe loc, sa nu piarda ajutoarele. Autoritatile confirma: ?Nu avem ce le face. Se agata de ajutoare?.
Oferta bogata de cazare
Aproape 700 de familii din Timis, din localitatile acoperite de ape, nu au unde sa locuiasca. O parte au gasit o camera, un sopron sau o bucata din vreun grajd neinundat si stau la rude ori vecini. ?Am centralizat mai multe oferte si solutii pe care le-am gasit pentru cei care nu mai au case pina vom putea sa incepem reconstructia. Avem locuri la pichetele de graniceri ale Politiei de Frontiera, mai sint cantoanele Directiei Apele Romane si cladiri de halta ale CFR.
Acolo sint locuri care au si anexe. Oamenii s-ar putea muta cu animale cu tot. In statiunea Buzias, la hotelurile de acolo, avem iarasi locuri, la Baile Calacea sint moteluri care ne-au fost puse la dispozitie?, a declarat secretarul general al Prefecturii Timis, Alexandru Chirila. Alte citeva zeci de familii ar putea fi cazate la Centrul de refugiati sau la ?penitenciarul pentru minori? - Centrul de reeducare de la Buzias. In total, autoritatile judetului au 500 de astfel de locuri de cazare, numai ca aproape nimeni nu vrea sa se mute.
?Adopta o casa?
?Problema cea mai mare este ca nu doresc sa plece si, stupizenia stupizeniilor, spun ca daca pleaca scapa ajutoarele. (n.r. - materialele de constructie). Le-am spus ca nimeni nu le da lor ajutoarele si ca locuintele le vor fi reconstruite de firme?, a adaugat Chirila. Autoritatile? au uitat sa precizeze insa cind va incepe reconstructia caselor, de unde vor lua banii, cum si daca vor mai putea construi pe locurile din care apa nu s-a retras nici acum. Reconstructia e deocamdata o promisiune. Abia acum doua zil