De joia viitoare, timp de trei zile la rand, opt ore din 24, 2034 de trenuri de marfa si calatori nu vor mai circula, iar cei peste 6.000 de salariati ai Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane vor intrerupe lucrul. Urmarile nu sunt greu de anticipat: intarzieri ale trenurilor de pana la cateva ore, pierderi financiare, rezilieri de contracte, nemultumiri din partea calatorilor. De parca nu ar fi fost de ajuns, sindicalistii se plang ca ministrul Transporturilor prefera sa evite discutiile cu acestia.
Contrariate de ultimele declaratii ale ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, sindicatele din feroviar ii cer acestuia sa anunte public falimentul CFR. "Daca dl ministru isi va mentine vechile afirmatii in care spunea ca CFR este falimentara, atunci ii vom solicita sa declare in mod oficial acest lucru", a declarat secretarul general al Federatiei Sindicatelor din Miscare-Comercial, Gheorghe Popa.
Cererea liderului sindical vine la o zi dupa ce feroviarii au anuntat ca, incepand de joia viitoare, timp de trei zile, vor declansa greva generala. Presedintele federatiei, Ion Molea, spune ca greva de saptamana viitoare va duce la paralizarea circulatiei feroviare chiar daca lucratorii CFR vor asigura doua treimi din activitate. "Suntem obligati sa asiguram serviciile esentiale. Desi membrii de sindicat au semnat pentru o greva pe o perioada de timp nedeterminata, tinand cont de situatia dificila in care se afla vestul tarii ca urmare a inundatiilor, trenurile vor circula totusi 16 ore din 24. Mai precis, opt ore vom fi in greva, iar 16 vom lucra", a explicat Gheorghe Popa. Dincolo de neajunsurile financiare, sindicalistii s-au aratat extrem de nemultumiti de indiferenta cu care au fost tratati de administratia cailor ferate, dar si de ministrul Transporturilor in decursul timpului trecut de la greva de avertisment dinainte de Pasti si pana in prezent.