Raportul de gestiune al Samus Mex pe 2002 a relevat faptul ca societatea a inregistrat "rezultate net superioare" celor din anul precedent, vazute ca un efect al investitiilor si schimbarilor realizate in acesti doi ani. "Prevederile bugetare in anul 2002 nu au fost atinse in totalitate, in primul rand din cauza nerealizarii productiei de marfa planificate.
Acesta este un efect direct al numarului redus de comenzi din perioada iulie-septembrie 2002", a recunoscut, totusi, presedintele Consiliului de Administratie, Mihail Gadei.
Printre indicatorii nerealizati s-au numarat productia de marfa, livrarile si productivitatea muncii. In loc sa obtina un profit net de 36 de miliarde de lei, fabrica a ajuns, in 2002, abia la 30 de miliarde de lei. Cu toate acestea, administratia a considerat ca evolutia fata de anul precedent era pozitiva, alocand dividende din profitul net de repartizat, de 19 miliarde de lei.
Din CA faceau parte economistul Ionel Popescu-Pantea (actual ministru), inginerul Ioan Gherasim, economistul Mihai Petric, profesorul universitar Ioan Nistor, si presedintele Consiliului, ofiterul maritim Mihail Gadei.
Fabrica ba, presedintele da
Adunarea Generala a Actionarilor a stabilit, pentru 2003, venituri totale de 610 miliarde de lei, cheltuieli de 550 de miliarde si un profit net de 50 de miliarde. Pentru 2003, administratorii si-au autopropus salarii de 100 de euro pe luna, in timp ce, pentru presedintele CA, au aprobat 716 euro pe luna.
"Mentionam ca ponderea cea mai mare din livrarile societatii este pentru Franta, respectiv firma BUT, un partener traditional al societatii noastre.
Faptul ca productia noastra este axata pe mobilierul rustic francez, bogata experienta dobandita de-a lungul anilor, f