Pentru prima data in Romania, am asistat, joi seara, la Sala Palatului la un concert-concept numit in intreaga lume ''One Man Show”.
Imbracat simplu, cu un tricou alb si o pereche de jeansi, Bobby McFerrin, artistul constient de valoarea sa, dar uimitor de modest pentru cota sa internationala, s-a asezat pe un scaun si a facut, timp de o ora si jumatate, o demonstratie a capacitatilor sale vocale uimitoare.
Cel mai important cadou pe care l-a facut celebrul interpret al piesei "Don’t worry, be happy!" celor peste 3.000 de fani a fost sa-i transforme din simpli spectatori in personaje principale ale show-ului, iar sala de spectacol intr-un imens spatiu de joaca. Publicul a vrut sa-l vada si pe Ioan Gyuri Pascu, care se afla undeva in sala, alaturi de McFerrin, intr-o demonstratie de forta vocala. Insa nici scandarile "Gyuri! Gyuri!" si nici McFerrin, care intreba "Cine e Iuri?", nu l-au convins pe acesta sa ia microfonul in mana...
McFerrin, cu ale sale improvizatii din jazz, folk, a cappella sau muzica clasica si un vadit talent pedagogic, a transformat spectacolul intr-un jam session.
Cu un registru vocal ce se intinde pe patru octave si o tehnica vasta, cel mai cunoscut maestru al improvizatiei a reusit sa demonstreze la Bucuresti ca nu este numai un cantaret, ci si un explorator vocal care combina o multitudine de influente cu propriile-i ingrediente.
Nu a venit nici cu vocalisti si nici cu instrumentisti. Si-a folosit pur si simplu extraordinarele abilitati vocale si a devenit solist, compozitor, orchestrator sau, intr-un cuvant..."Omul orchestra".
Dupa concertul din Romania, McFerrin s-a indreptat catre Paris.
Pentru prima data in Romania, am asistat, joi seara, la Sala Palatului la un concert-concept numit in intreaga lume ''One Man Show”.
Imbracat simplu, cu un tricou alb si o pereche de jeansi, Bobby McFerrin,