Tortilla verde cu branza de oaie si menta
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 300 g spanac proaspat, 1 legatura patrunjel verde, 2 legaturi menta, 200 g branza de oi, 50 g unt, 4 linguri ulei, sare, piper macinat.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180gr.. Alegeti si spalati in mai multe ape spanacul, patrunjelul si menta si lasati-le sa se scurga.
Incingeti untul pe foc mic si puneti verdeata si spanacul sa se caleasca 5 minute, amestecand intruna, dupa care tocati-le - ceva mai mare - cu un cutit.
Bateti ouale intr-un castron, incorporati spanacul si verdeata, sarati, piperati si amestecati bine.
Puneti uleiul sa se-ncinga intr-o cratita, turnati peste el jumatate din ouale cu verdeata si spanac si lasati-le sa se inchege circa 5 minute, la foc mic, fara sa amestecati.
Taiati branza lamele subtiri si imprastiati-o peste omleta. Turnati deasupra restul de oua cu verdeata si spanac si dati tortilla 10 minute la cuptor.
Dupa ce-ati scos-o din cuptor, mutati-o - prin alunecare - pe o farfurie mare si lasati-o sa se raceasca inainte de-a o taia cubulete. Serviti-o ca aperitiv, eventual impreuna cu salata verde.
Omleta taraneasca cu ton.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 500 g cartofi nesfaramiciosi, 4 cepe mai mici, 2 linguri smantana groasa, 60 g unt, 1 cutie cu ton in ulei (mijlocie), 2 linguri untdelemn, 1 legatura codite de ceapa verde, sare, piper macinat.
Mod de preparare:
Curatati cartofii de coaja, fierbeti-i 15 minute in apa cu sare, scurgeti-i si taiati-i rondele. Curatati cepele, tocati-le marunt si rumeniti-le intr-o tigaie, in uleiul incins. Adaugati cartofii si lasati-i sa se prajeasca circa 10 minute, amestecand din timp in timp.
Intr-un castron, bateti ouale cu smantana, incorporati coditele de ceapa verde taiate cu foarfeca, sarati si piperati. Puneti unt