Camera de Comert Americana din Romania (AmCham) este o organizatie apolitica, nonprofit, al carei scop principal este de a pomova interesele economice si comerciale ale comunitatii oamenilor de afaceri americani de pe teritoriul Romaniei.
Infiintata in 1993, AmCham este una din cele 98 de Camere internationale aflate in 86 de tari, care sunt afiliate la Camera de Comert Americana din Washington, si este membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane. In prezent, Camera are peste 200 de membri, majoritatea fiind companii americane sau straine, care investesc pe teritoriul Romaniei.
Exista insa si un numar de Intreprinderi Mici si Mijlocii, care sustin si aplica politicile practicate de Camera de Comert Americana. AmCham este o asociatie autonoma care se bazeaza integral pe contributiile membrilor si pe taxele provenite din serviciile oferite.
Principalele activitati ale AmCham sunt reprezentarea afacerilor americane si straine in Romania si contributia la cresterea competitivitatii pe piata interna, impunerea unor standarde inalte ale practicilor comerciale, sustinerea intereselor si opiniilor membrilor Camerei prin organizarea de forumuri, promovarea opiniei AmCham la nivel international, identificarea nevoilor membrilor comunitatii si sustinerea lor la nivelul Parlamentului, Guvernului si al Agentiilor lor teritoriale.
Membrii Camerei sunt incadrati in patru mari categorii: patroni, mari corporatii, firme mici si entitati nonprofit, sau persoane particulare. Valoarea investitiilor realizate de membrii Camerei se ridica la peste cinci miliarde de dolari, la aceasta suma adaugandu-se crearea a peste 30.000 de locuri de munca.
De aceea este foarte important ca membrii Camerei sa beneficieze de o buna reprezentare si consiliere. In acest scop, membrii Camerei isi pot expune punctele de vedere in cadrul comitetelor si task