de POMPILIU KOSTAS RADULESCU RETETA DE VEDETA "De la Manowar la ciorba de perisoare" ar fi putut fi un titlu bun si-mi vine in minte de cum parasesc casa actorilor Natalia Calin si Marius Rizea. Ca tot am iesit din post. Si totusi⦠Ziua incepuse parca altfel⦠Cu gustul amarui al unui turneu cu Iron Maiden de la Zagreb, pe care-l ratasem candva. Ramasese amintirea mapei cu versuri pe care le fredonam atunci la cabina, nu de alta, dar sa ne laudam si noi ca am cantat cu trupa, de-ar fi fost sa ajungem acolo. Dar n-a fost⦠Ma asez langa Marius pe canapea. Zidul decupat al sufrageriei lasa frau liber ochiului sa admire bucataria familiei. S-au schimbat multe. Oare�
"Prima experienta culinara de care imi aduc aminte a fost in anul intai de facultate", incepe a povesti, privind prin aceeasi spartura a peretelui. "A fost un miracol, care s-a numit "nevoie". Dar nu-mi mai amintesc ce anume am gatit atunci." "Aiurea!, il intrerupe Natalia. Nu vrea sa spuna. A facut cartofi fierti cu Vegeta!" "Nu-i adevarat!, se apara Marius din coltul sau de canapea. Cred ca a fost o ciorba de fasole. Sunt aproape sigur. Trebuia sa mai mananc si eu ceva cald, asa ca, neavand nici o cantina prin apropiere si cum eram rupt de foame, am incercat sa incropesc o ciorba de fasole asa cum o vazusem pe mama ca facea. Oricum, veneam cu nostalgia ciorbei de acasa si am incercat sa o reproduc, dar nici o sansa. Atunci nu, dar cu timpul a inceput sa-mi iasa. Urmand sfaturi de pe ici-colo, cu ce mai intuiam eu ca trebuie facut la o mancare sau alta, pana la urma am invatat sa gatesc", isi dezvaluie usor secretele actorul Marius Rizea.
Haos vs Ordine
"Nu chiar sfaturi de ici-colo", il completeaza doamna inimii sale, preocupata de acuratetea povestii. "Acolo unde locuiam atunci, aveam un vecin moldovean, altul oltean, asa ca am avut de unde invata." Un un