Ziaristul Dan Pantea, emigrat in Canada, i-a luat recent un interviu lui Basescu, in timp ce procurorii clujeni il investigheaza pentru spalare de bani. In dosar sunt implicati fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE) pe Transilvania, colonelul Virgil Roatis si "ofiterul-ziarist" Dan Pantea.
Cei doi sunt cercetati de procurorii clujeni pentru ca au pus la cale o "inginerie" prin care au spoliat 12 miliarde de lei, bani obtinuti de firmele celor doi de la Guvernul Nastase drept servicii de publicitate.
ZIUA a developat legaturile celor doi cu Vigil Magureanu, fostul sef al SRI si actual membru al PD, prin fuziunea dintre partidul sau, PNR, cu PD-ul lui Traian Basescu, in 200. Pantea si Roatis au insa legaturi mult mai intime cu Traian Basescu si cu PD inca de pe vremea guvernarii CDR, cand actualul presedinte era ministrul al Transporturilor.
Basescu isi platea imaginea cu banii CFR
Dupa esecul afacerii sale de presa - agentia Mileniul III - Dan Pantea a parasit Clujul si s-a mutat la Bucuresti unde si-a deschis o agentie de publicitate. Desi a fost membru FSN si apropiat al fostului senator de Cluj Grigore Zanc, Pantea iese la rampa in 1999 intr-o combinatie de-a dreptul ciudata.
Atunci, in colaborare cu Ministerul Transporturilor condus de Basescu, firma lui Pantea, Publiferom, a infiintat publicatia "Jurnal feroviar". Revista a fost conceputa ca o trambulina de promovare a imaginii conducerii ministerului. De la simplii directori in CFR, pana la ministrul Traian Basescu, toti oficialii s-au perindat in interviuri elogioase in paginile Jurnalului Feroviar.
In paralel, Pantea, care a ocupat functia de director executiv, apoi presedintele Consililiului de Administratie (CA) al revistei, incasa, prin firma sa