Mai tineti minte cum a explicat Antena 1, la doua editii ale „Observatorului" din data de 30 aprilie, ca lumina de Pasti simbolizeaza „nasterea Mintuitorului"? Ei bine, a sosit deja pedeapsa de la CNA care a apreciat ca „prezentarea eronata a unei astfel de stiri este de natura a dezinforma si a induce o stare de confuzie asupra semnificatiei acestei zile religioase".
Hai, ca, dincolo de gafa monumentala a Antenei, nici CNA nu e prea zgircit cu degustatorii de umor involuntar. Imi imaginez deja ca cele cinci milioane de victime ale dezinformarii care si-au trimis, acum o saptamina, SMS-uri cu „Craciun fericit" se chinuiesc zilele acestea sa depaseasca mahmureala revelionului. Iar peste vreo luna si jumatate vor sarbatori Valentine’s Day.
Conform unui slogan pe care l-am invatat de pe un afis al unei carti semnate de Paulo Coelho, „Cind iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira realizarea dorintei tale", nici n-am apucat sa exprim bine dorinta de mai sus legata de activitatea departamentului retete din trustul lui Adrian Sirbu ca, tusti, emisiunea „Bucataria lui Radu" m-a luat de guler si, pac, cu ajutorul unei retete
de mucenici originare din Valea Prahovei, m-a trintit si mai inapoi in timp: pe data de 9 martie, singura in care se gateste si se consuma asa ceva. Sint curioasa daca saptamina viitoare Busu va oferi martisoare doamnelor din emisiune.
Chiar daca Pastele a trecut de mai mult de o saptamina, va spun eu ca el continua, nu doar in sufletele noastre, ci si la televizor. Ultima editie a emisiunii „Reteta de acasa" (de pe Acasa TV, evident) ne-a oferit o noua reteta pentru sarbatoarea de Pasti: frigarui de miel.
Inteleg ca era vorba de o reluare, drept care ma declar disponibila si pentru reluarea retetei de sarmale valabile la Craciunul din 2001, nu de alta, dar vreau sa-mi amintesc care