Snoo Wilson s-a născut în Reading, Anglia, şi este unul dintre fondatorii aşa-numitului "Teatru Portabil" (Portable Theatre). A lucrat la început ca producător al serialului BBC intitulat "Piese pentru zilele noastre"(Play for Today), apoi ca dramaturg al vestitei Royal Shakespeare Company. A devenit ulterior director al Teatrului Scarabeu (Scarab Theatre) şi profesor de scenaristică la Şcoala Naţională de Film din Londra. În această ultimă calitate a fost invitat în câteva rânduri şi în Statele Unite, la New York sau San Diego. Autor de scenarii de film, piese radiofonice, librete (între care o adaptare după opereta lui Offenbach, Orfeu în Infern), Snoo Wilson este cunoscut în Marea Britanie şi peste hotare mai ales pentru numeroasele sale piese jucate pe mari scene londoneze, o selecţie a acestora fiind publicată în seria de teatru a Editurii Methuen.
"Scopul meu nobil, în textele destinate scenei, - declară dramaturgul - texte ce se pretează mai degrabă jocului, decât lecturii, este acela de a produce uimire şi încântare. Acestea sunt urmate îndeaproape de umor." Şi scopul este atins în piese precum Vampirul ("o satiră de proporţii jarry-ene", o cronică coşmarescă vizând psihanaliza şi tot cortegiul ei), HRH (A.S.R. - Alteţa Sa Regală - citită şi în România în cadrul unui atelier, piesă ce sondează natura relaţiei dintre Wallis Simpson şi Edward al VIII-lea, după abdicarea acestuia de pe tronul Angliei) sau Sabina (iniţial scenariu de film, transformat în piesă pentru Bush Theatre din Londra, prezentând povestea celor doi mari gânditori ai secolului al XX-lea, Sigmund Freud şi Carl Jung, şi relaţia furtunoasă a amândurora cu frumoasa şi talentata psihiatră evreică Sabina Spielrein).
Snoo Wilson şi-a încercat mâna şi în roman, propunând publicului Spaceache (Durerea Spaţială, 1983), Inside Babel (În Babel, 1985) şi I,Crowley (Eu, Crow