Turismul de aventura castiga din ce in ce mai mult teren in Romania, iar parapanta este un sport care te face sa plutesti, la propriu, peste "obiectivele" vizitate. Dan Panturu ne vorbeste despre Turismul de aventura castiga din ce in ce mai mult teren in Romania, iar parapanta este un sport care te face sa plutesti, la propriu, peste "obiectivele" vizitate. Dan Panturu ne vorbeste despre acest hobby.
- Cand ai inceput sa te inalti de la pamant si sa privesti lumea de sus?
- In primul rand trebuie sa visezi. Si sa-ti doresti ca visele sa ti se indeplineasca. Visul omului este sa zboare. Eu sunt unul dintre cei care si-au vazut visul cu ochii. Cum? Zburand cu parapanta. Interesant este cum am inceput practicarea acestui sport. Conduc o companie de "web design" si am cunoscut cativa piloti de parapanta care doreau sa-si modifice un site, pentru a face o afacere din aceasta pasiune. Fiind un pasionat de sporturi de echipa, care iti ofera senzatii tari, i-am ajutat, in schimb ei oferindu-mi cursuri de parapanta pentru toti cei din firma.
- Descrie-mi senzatiile pe care le-ai trait in timpul primului zbor.
- Pare ciudat sa numesti "parapanta" un zbor de echipa, dar te asigur ca nu esti nici o clipa singur in aer. Vocea instructorului, care vine din statia de emisie-receptie, iti coordoneaza toate miscarile si te scoate din posibilul blocaj in care ai putea intra. Te asigur ca primul zbor nu il uiti niciodata, iar momentele acelea sunt unice! Am facut cateva poze, unele nereusite, dar de cate ori ma uit la ele imi aduc aminte de golul din stomac pe care l-am simtit pentru prima oara si senzatia aceea de plutire, in care timpul se comprima si parca treci granita intre real si ireal. Senzatia este de nepovestit, ea trebuie incercata!
- E periculos? Iti este inca frica?
- Orice sport poate fi periculos. Si mersul pe bicicleta poate