Un calcul realizat de un specialist consultat de ZIUA de Cluj atesta faptul ca arhitectul judetului, Radu Spanu, a subevaluat – in declaratiile facute - terenul ce urmeaza sa fie valorificat. Nici conditiile in care ar urma sa se construiasca noul complex sportiv nu sunt foarte clare.
Cu toate acestea, proiectul a fost votat in graba, s-a constituit pana si o comisie care, se presupune, ar trebui sa vegheze la "bunul mers" al revalorificarii actualului stadion.
La Cluj, interesele private sunt cele care primeaza in procesul dezvoltarii urbane. Construirea unui stadion, ultima necesitate publica invocata de autoritati (si nu ne indoim ca este), constituie, poate, una dintre cele mai grandioase afaceri care ii va imbogati pe cativa privilegiati care vor putea achizitiona terenul cu mult mai ieftin fata de valoarea reala vehiculata pe piata.
Planul prezentat cu atata naturalete de catre autoritatile administrative propune demolarea actualului stadion "Ion Moina", pentru ca, din sumele obtinute prin revalorificarea terenului respectiv, undeva la marginea Clujului, sa poata fi construit un stadion nou.
Ideea de a amenaja o baza sportiva intr-o zona cu mult mai putin circulata fata de zona centrala in care se afla "Ion Moina" ar fi apartinut firmei italiene De.Be.Co.
Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a precizat insa ca nu este obligatoriu ca aceasta firma sa devina executanta proiectului si ca va fi organizata o licitatie, apreciind, totodata, ca ideea de revalorificare a terenului pe care se afla in prezent stadionul este foarte buna, mai ales ca in zona ar fi cat se poate de potrivit sa se construiasca imobile de locuit si chiar un mall.
Subevaluatorul Spanu
Ceea ce ne-a starnit curiozitat