La orele pranzului, coada la care stau studentii sa-si ia tava, tacamurile si, ulterior, felurile de mancare atinge dimensiuni impresionante la cantina "Kogalniceanu" a Universitatii din Bucuresti. La orele pranzului, coada la care stau studentii sa-si ia tava, tacamurile si, ulterior, felurile de mancare atinge dimensiuni impresionante la cantina "Kogalniceanu" a Universitatii din Bucuresti. Mai ales, in intervalul 12 - 16.30, cand foamea te roade cu toata puterea. Unde mai pui ca oferta e peste masura de bogata: 19 feluri de mancare in fiecare zi, proaspat gatite in dimineata cu pricina. Si poti sa-ti iei ce vrei, caci sistemul cartelelor de pe vremea parintilor a disparut. Si nu-i duce nimeni dorul.
15.000 de lei ciorba
"E mult mai bine asa, ca plateai, sa zic, masa de dimineata si poate nu te trezeai sa vii sa mananci. Eu, unul, sunt multumit, ca la mine masa de pranz e baza", zice Florin. A terminat Facultatea de Chimie de trei ani de zile, dar, sentimental din fire, nu s-a indurat sa paraseasca si cantina. "E mancare ieftina si buna, ce s-o mai lungesc. De-aia vin, ca la restaurant nu-mi permit sa mananc. Dac-as manca pe banii astia si la Marriott, as fi si mai multumit", adauga tot el. Si, pe buna dreptate, preturile practicate la "cantina de la Drept" nu fac deloc gauri in buzunare. O ciorba de cartofi costa, de pilda, 15.000 de lei, o portie de mamaliguta cu branza si smantana - 18.000 de lei, pentru chiftelutele cu mustar dai 24.000 de lei, un carnat la tigaie e 20.000 de lei, iar o salata de varza costa 10.000 de lei. Foarte multi studenti, mai ales fetele, "sar peste ciorba", zice administratorul, si-si iau doar felul doi si salata. Cu 60.000 de lei poti sa mananci chiar foarte bine: o ciorba, un piure, o portie de carnati si o salata. Daca vrea sa-si ia un meniu complet cap-coada, un student scoate din buzunar putin peste 100.000, bani cu