Documentul adoptat de Comisia parlamentara de ancheta a SRTv si SRR solicita demiterea conducerilor posturilor publice de radio si televiziune. Daca actul va fi adoptat de parlament, iar rapoartele de activitate ale SRTv pe anii 2003 si 2004 vor fi respinse, conducerea televiziunii publice va fi considerata destituita.
Demiterea conducerii SRR poate fi realizata doar pentru "activitate necorespunzatoare".
Discutii interminabile pe procedura, chichite lingvistice, declaratii politice. Cu doua proiecte pe masa, insumind peste 200 de pagini, cu mai putin de 12 ore pina la expirarea mandatului comisiei, cei 15 parlamentari s-au certat, timp de opt ore, pe probleme de procedura si de lingvistica.
Proiectele prezentate de Alianta si de PSD erau atit de diferite incit reactia membrilor comisiei a fost: "De parca am fi participat la audieri diferite!".
Din dorinta de a-si impune cu orice pret punctul de vedere, parlamentarii nu au reusit sa treaca nicicum de bariera primei dintre cele citeva zeci de probleme identificate: "Vicierea obiectivitatii si a impartialitatii prezentarii realitatilor vietii social-politice si economice interne, pe fondul ingerintelor politice directe si indirecte".
Pentru ca varianta PSD a raportului prezenta cele doua institutii publice ca fiind obiective si infloritoare, iar cel al A.D.A. insista pe probleme de cenzura si nerespectare a reglementarilor in ceea ce priveste finantele, nu s-a gasit nici o varianta de compromis.
Abia la ora 21.30, dupa cinci pauze de consultare, senatorul PNL Adrian Cioroianu a avansat trei solutii: adoptarea ambelor rapoarte, adoptarea documentului propus de Alianta D.A., sau adoptarea raportului sustinut de Alianta, avind varianta PSD ca anexa. Propunerile i-au scos din sarite pe reprezentantii PSD, care au decis sa paraseasca sedinta.