Principalii indicatori de calitate a factorilor de mediu la care este posibil sa apara depasiri ale standardelor prevazute de legislatia in vigoare in cadrul activitatii spalatoriilor auto din municipiul Constanta sunt detergentii, suspensiile si produsele petroliere, se arata intr-o adresa a Agentiei judetene de Protectia Mediului.
Astfel, pentru spalatoriile auto constantene ale caror evacuari au fost expertizate de laboratorul APM Constanta s-au inregistrate valori usor crescute in 20% din cazuri.
In cazurile in care s-au inregistrat depasirile respective, APM Constanta a dispus adoptarea masurilor de remediere, dupa care s-au repetat analizele pana la constatarea incadrarii in limitele prevazute de legislatia in vigoare.
Potrivit datelor existente la nivelul APM, pe raza municipiului Constanta au fost reglementate din punct de vedere al protectiei mediului, in perioada 2004-2005, un numar de 28 spalatorii auto, iar la 10 dintre ele s-au efectuat, cu ajutorul laboratorului Agentiei, buletine de analiza a apelor uzate rezultate din activitatea acestora.
Se pare ca, pe langa activitatea de spalare de bani desfasurata de spalatoriile constantene, acestea incalca flagrant legislatia de mediu chiar si in timpul prestarii de servicii pentru masinile constantenilor. Principalii indicatori de calitate a factorilor de mediu la care este posibil sa apara depasiri ale standardelor prevazute de legislatia in vigoare in cadrul activitatii spalatoriilor auto din municipiul Constanta sunt detergentii, suspensiile si produsele petroliere, se arata intr-o adresa a Agentiei judetene de Protectia Mediului.
Astfel, pentru spalatoriile auto constantene ale caror evacuari au fost expertizate de laboratorul APM Constanta s-au inregistrate valori usor crescute in 20% din caz