Situatia in PSD nu s-a stabilizat. In ciuda aparentei infrangeri a lui Ion Iliescu. Si a imaginii de invingator absolut de care beneficiaza noua vedeta a opozitiei, numita Mircea Geoana.
Iar instalarea in functia de presedinte al Consiliului National a lui Dan Mircea Popescu, un favorit si in acelasi timp un om de incredere al lui Iliescu, dupa modelul Vacaroiu din perioada 1992-1996, este doar un semnal vizibil.
Exista, insa, miscari tectonice in interiorul celui mai important partid al Romaniei - care a castigat alegerile, dar nu si guvernarea - ce ne arata ca inca tendintele de reasezare a pieselor pe tabla de sah sunt mai puternice decat cele de stabilizare.
Iar un element cheie al viitoarelor evolutii din PSD este dat de o alta categorie de procese, cele care au loc in interiorul coalitiei aflate la putere.
Daca in planul politicii interne situatia nu evolueaza spectaculos intr-o directie sau alta, iar ceea ce se intampla astazi devine o constanta a viitoarelor luni, atunci scenariul pe care il pot anticipa este urmatorul: Alianta DA va pierde teren si, mai devreme sau mai tarziu, in acest an, guvernarea.
Ceea ce se poate vedea cu ochiul liber este ca, incet incet, pana cand se va ajunge la o masa critica, se acumuleaza un deficit de imagine al puterii. In prezent, credibilitatea Aliantei DA este lovita din mai multe directii.
Drama inundatiilor, desi poate fi inclusa in categoria calamitatilor naturale, este, pana la un punct, si consecinta faptului ca a prins administratia publica centrala si locala pe picior gresit. La inceput de drum. Inainte ca persoanele numite in diverse functii, in baza unui algoritm politic destul de stufos, sa se poata deprinde cu pupitrele de comanda.
De aceea, reactia la provocarea inundatiilor a fost lenta si, uneori, gresita. La aceasta realitate se a