Politica ProTV: fapt divers, divertisment si informatie (infotainment). PROTV a ales clar, dupa alegerile locale de anul trecut, desprinderea de politica. Uneori o face prin omisiune. Adica, accidente, mici tragedii iau fata faptelor grave de coruptie, pentru ca ultimele nu sunt destul de vandabile, nu fac rating.
Sau giumbuslucuri amuzante la Parlament in care ni se arata cat de cretini sunt unii deputati sau senatori inlocuiesc stirile despre compoturi, lovituri de partid etc. Stirile ProTV au renuntat de mult timp la pretentia de „stiri" clasice. Este o politica asumata de mai mult amuzament si mai putina informatie.
O politica a stirilor de tip comercial, care evita eficient concurenta directa cu posturile specializate in stiri...
Politica Antena1: politica PUR. Pardon, Partidul Conservator Roman, P.C.R. Adica, pe langa faptul nefiresc ca o televiziune sa urmeze rand cu rand directivele de partid, mai apare si faptul straniu ca un partid de guvernamant sa aiba un discurs de opozitie fata de inamicul public numarul unu: Basescu.
Fie ca e vorba de Mandruta, fie ca e vorba de un simplu reporter de teren, ironiile si aciditatile abunda atunci cand ministerul luat in vizor nu face parte din lista voiculesciana de guvernare. Curajul le-a crescut observatorilor pe masura ce zvonul anticipatelor s-a diminuat.
Politica TVR: se vrea neutra, dar e facuta de oameni care au executat comenzi prea mult timp. In plus, presedintele Valentin Nicolau, cu o comisie parlamentara pe urme, care deja si-a anuntat concluzii deloc favorabile, incearca sa foloseasca la maximum avantajul de a avea pleasca pe mana o televiziune platita de altii.
Politica Realitatea TV este una a vulnerabilitatii. Un post de stiri care, din diverse motive, pare extrem de usor manipulabil. Asa s-a intimplat cu pompele unguresti din Timis. T