Transilvania Constructii vrea sa faca locuinte sociale pe banii clujenilor(Foto: )
Desprinsa din fostul Trust de Constructii si Instalatii (TCI), in perioada 1999-2000, o data cu alte sase societati - Napoca Constructii, Grup 4 Instalatii, Somes Balastiere, Ruttrans, Samus Constructii si Drumuri Poduri "Apolodor", Transilvania Constructii si-a insusit ilegal, dupa cum sustin reprezentantii celorlalte firme numite mai sus, baza sportiva „Constructorul" si cabanele „Ghiocelul" si „Schiorul" din statiunea clujeana Baisoara.
Atat instantele de judecata locale, cat si Consiliul local din mandatul trecut au aratat ca Transilvania Constructii a ocupat abuziv baza sportiva.
O data cu schimbarea administratiei locale, soarele a rasarit insa si pe strada Transilvania Constructii.
Potrivit juristului firmei, Inalta Curte de Casatie si justitie a decis ca baza „Constructorul" sa ramana in patrimoniul societatii, in timp ce Primaria clujeana i-a dat in grija realizarea a doua blocuri de locuinte pe Calea Floresti, numarul 62, printr-un contract a carui valoare depaseste 135 de miliarde de lei.
Transilvania Constructii este una dintre cele mai active firme de constructii in Cluj-Napoca. Societatea pare sa aiba relatii foarte bune la Primarie, tinand cont de lucrarile majore contractate cu municipalitatea si finantate din bugetul local.
In prezent, Transilvania Constructii ridica un complex de blocuri pe Calea Floresti, in cartierul clujean Manastur, iar ansamblul de pe strada Observatorului din cartierul Zorilor s-a construit tot sub marca acestei firme. Sediul societatii Proinstal va fi inca o lucrare la portofoliul Transilvania Constructii.
Contractele castigate cu municipalitatea aduc un aport consistent la cont