Proiectul Lipscania e mai mult decit un simplu proiect, este de fapt o strategie, avind ca obiectiv principal reabilitarea centrului istoric al Bucurestiului, recuperarea vechilor cladiri si resemantizarea functionala a acestora, precum si restaurarea obiectivelor arhitectonice si repunerea lor intr-un circuit turistic, public, asadar valoric. Prima piesa dintr-un puzzle de proiecte, care va recompune vechiul Bucuresti, a fost expozitia Lipscania – Perspective noua (24.01-8.02.2005). Deschisa la Galeria ArTei, expozitia a fost mutata din 17 aprilie la Libraria Carturesti. Lipscania – Perspective noua cuprinde o serie de 250 de fotodocumente, realizate de tineri arhitecti si fotografi, care surprind in instantanee, din perspectiva personala, viata cotidiana a Lipscanilor de azi. Fotografiile sint grupate in noua teme care definesc acest spatiu bucurestean: „Cerul si pamintul“, „Trepte“, „Spaime“, „Obiceiuri“, „Din vechi si noi“, „Iviri“, „Nostalgii“, „Talente“, „Spre Europa“.
Initierea, sustinerea si organizarea expozitiei apartin mai multor institutii, dar a avut si sprijin privat si parteneriate media: Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Uniunea Arhitectilor din Romania, Ordinul Arhitectilor din Romania, Muzeul National de Istorie al Romaniei, Ministerul Culturii si Cultelor, Concept Electronics, Asociatia pentru Tranzitia Urbana, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“, Fundatia Pro Patrimonio, DC Communication, Quatro Design, Aqua Branding, Richard Morgan, Media 9, Amsterdam Grand Café, B-24-Fun, Observator cultural, Dilema Veche.
Bucurestenii sint invitati la expozitie, si prin ea sint invitati sa (re)descopere zona Lipscani si Centrul vechi, scopul urmarit fiind acela de a se stabili un dialog deschis intre oameni, institutii si media, pentru realizarea unei campanii de reabilitare si reconstruire a Lipscanilor si a zonelor