Hotarati sa declanseze prima greva din sistemul bancar, salariatii pun la indoiala performanta managementului. Matei Bratianu: "De doi ani sunt platiti directori si angajati ai Directiei de carduri, desi CEC nu a emis niciodata o carte de credit"
La inceputul lunii viitoare, salariatii din cadrul Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar putea declansa prima greva din sistemul bancar romanesc. Reprezentantii sindicatelor din CEC sustin ca in cazul in care salariile celor 9.000 de angajati nu vor fi majorate cu 25 la suta, mai mult decat dublu fata de oferta administratiei, incetarea activitatii la sucursalele CEC va deveni o certitudine.
Potrivit secretarului general al Blocului National Sindical (BNS), confederatie la care sunt afiliate sindicatele de la CEC, venitul mediu brut al angajatilor Casei este de noua milioane de lei. "Salariul mediu de incadrare de sase milioane, adica sub media pe economie, a precizat Bratianu, aratand ca, din cei noua mii de angajati, trei sute au salarii foarte mari, unele chiar nejustificate". Angajatii CEC cer o crestere a salariilor cu 25 la suta incepand din luna iunie, in conditiile in care, dupa negocierile purtate pana acum, administratia ofera doar zece la suta. Ei mai vor ca sumele platite la disponibilizare sa fie egale cu salariul mediu brut din CEC, in timp ce - potrivit lui Bratianu - administratia ofera doar salariul de incadrare (sase milioane de lei).
Vicepresedintele BNS sustine ca nu intelege de ce administratia Casei plateste salariile angajatilor departamentului pentru carduri bancare, in conditiile in care institutia nu a emis vreodata carti de credit. "CEC are in functii directori la serviciul de carduri, exista salariati pentru acest departament care functioneaza de doi sau trei ani in conditiile in care banca nu a emis niciodata carduri. Vom continua negocierile cu administratia pana l