Stabilitatea pietei valutare s-a mentinut si ieri, continuand evolutiile din ultimele saptamani. Monotonia este intrerupta rar, doar atunci cand oferta exportatorilor este mai consistenta, dar in primele trei zile ale saptamanii volumul tranzactiilor interbancare a fost mai mic de 200 milioane, cu un minim de 127 milioane de euro, in sedinta de marti, cea mai scazuta valoare din ultimele patru saptamani.
Cursul euro a coborat de la 3,6157 la 3,6147 lei iar cel al dolarului de 2,8661 la 2,8585 lei.
Pe piata monetara nu au avut loc evenimente deosebite, bancile multumindu-se sa isi plaseze leii in certificate de depozit la BNR, unde obtin un randament de 8%/an. Dobanzile interbancare la un an au fost ieri de 6,22 - 9,75% fata de 6,23 - 9,81% acum doua zile.
Paritatea euro/dolar s-a stabilizat pe pietele financiare internationale, dupa galopul recent al monedei americane. Ieri euro a fluctuat intre 1,2629 - 1,2689 dolari, fata de 1,2585 - 1,2657 dolari, acum doua zile. Comparativ cu sedintele precedente, dolarul a cazut pe pietele asiatice castigand pe cele europene, dupa ce autoritatile sud-coreene au lasat de inteles ca nu vor mai interveni pentru a frana aprecierea won-ului.
Usoara crestere a euro se datoreaza mai mult unor factori tehnici, decat unora fundamentali, investitorii preferand sa isi reechilibreze pozitiile.
Pretul unciei de aur calculat pe piata londoneza a urcat ieri dimineata spre 422, dupa trei zile consecutive in care s-a mentinut la 420 de dolari.
Stabilitatea pietei valutare s-a mentinut si ieri, continuand evolutiile din ultimele saptamani. Monotonia este intrerupta rar, doar atunci cand oferta exportatorilor este mai consistenta, dar in primele trei zile ale saptamanii volumul tranzactiilor interbancare a fost mai mic de 200 milioane, cu un minim de 127 milioane de euro, in sedinta de marti, cea mai scazuta val