Romania nu poate face fata unei situatii de urgenta. Daca premierul Tariceanu ar fi vrut sa faca un enunt corect, ar fi trebuit sa spuna: Romania nu poate face fata unei situatii de urgenta pentru ca cei care s-au aflat la putere in ultimii cincisprezece ani au furat.
In primul numar din „Cotidianul" relansat, scriam ca in Romania s-au furat 92 de miliarde de dolari in ultimii cincisprezece ani. Cu o treime din aceasta suma, toata infrastructura romaneasca ar fi fost pusa la punct. N-am mai fi putut scrie acum ca jumatate din tara aceasta sta sa cada. Intre timp, in istoria reala, ceva-ceva bani s-au investit. Prost si ineficient.
Cirpelile pentru autostrada Bucuresti-Pitesti au costat mai mult decit o noua asemenea investitie. Cu digurile ne-am lamurit cum stam, insa pentru prabusirea lor s-au platit alti bani. Tot de la buget. Pina la urma, guvernantii lui Iliescu, timp de unsprezece ani, si cei ai lui Constantinescu, timp de patru ani, ne-au furat caciula de doua ori.
Aceasta este pina la urma o parte din factura ultimilor cincisprezece ani: ca vom plati din buzunar de doua ori acelasi lucru. Privitul spre trecut, care poarta numele de bilant, este util in acest caz. Fostul presedinte Iliescu a condus o grupare politica ce n-a facut prea mult din aceste investitii cit s-a aflat la putere.
Cu banii respectivi s-au platit insa subventii imense pentru mastodontii industriali care au fost pina la urma taiati si dati la fier vechi.
Deturnarea electorala a acestor fonduri a ramas, aparent, neobservata mai multi ani, dormitind in spatele dezinformarii. Pina cind fatalitatea a lovit exact in mediul rural, acolo de unde Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana, toti laolalta, si-au tras pina acum grosul voturilor.
Daca am trai intr-o tara perfect normala, PSD si tot ce s-ar desprinde din acesta, event