Pentru a doua sedinta consecutiv, lichiditatea pietei de capitals-a situat la niveluri ridicate, in sedinta de ieri volumul de tranzactionare depasind pragul de 300 miliarde de lei. Ca si in sedinta de vinerea trecuta, mare parte a volumului a fost realizat pe segmentul SIF-urilor, cu actiunile acestor emitenti realizandu-se transferuri de peste 250 miliarde de lei, adica peste 83 la suta din rulajul total. Spre deosebire de sedinta de tranzactionare de vineri, ieri, piata bursiera a intrat pe o panta descendenta, toti indicii inregistrand scaderi.
Impactul cel mai mare a avut loc pe segmentul SIF-urilor, BET-FI consemnand o depreciere de 5,91 la suta, dupa ce, in ultimele trei zile, aceste titluri au inregistrat cea mai mare crestere. Variatii negative au avut si ceilalti indici bursieri, BET-ul depreciindu-se cu 0,62 la suta, iar BET-C, cu 0,56 la suta, piata fiind dominata de data aceasta de vanzatori. SIF Banat-Crisana continua sa fie cel mai tranzactionat emitent de la bursa, cu un rulaj de 146,3 miliarde de lei, aferent unui volum de 10,3 milioane actiuni, adica circa 2 procente din capitalul social. Cursul SIF Banat-Cisana a inregistrat, insa, variatii negative de mare amploare, si anume de 8,16 la suta, inchizand la un pret de 13.500 lei pe actiune. SIF Oltenia a fost, la randul ei, extrem de tranzactionata, cu schimburi cifrate la 48 miliarde de lei, urmata de SIF Moldova, cu un rulaj de 36,4 miliarde de lei. Si acesti emitenti s-au depreciat, ieri, destul de mult, cu 5,15 procente in cazul SIF Oltenia, si 3,57 la suta in cazul SIF Moldova.
Finalul saptamanii trecute a adus valori ridicate ale tranzactiilor, in piata resimtindu-se reveniri ale unor investitori importanti care au achizitionat pachete mai insemnate de actiuni, valoarea totala tranzactionata urcand cu 75 la suta fata de saptamana precedenta pana la nivelul de 1.215,64 miliarde de l