de POMPILIU KOSTAS RADULESCU RETETA DE VEDETA Braila, asa cum am cunoscut-o eu, e legata de doi oameni dragi mie. Asa ca, de fiecare data cand ma apuca dorul de locuri de care ma simt uneori atat de departe, bat la usa lor. Si cum caut cam de multisor sa le dibui secretul, de asta data ajung pe la ei in timp util. Adica taman inainte de perioada prohibitiei la crap. Si nu intamplatorâ¦
"Prima data cred ca am gatit chiar din primul turneu pe care l-am facut ca actor", incepe a-mi povesti metodic actorul George Motoi, dupa ce l-am batut la cap suficient sa-mi dezvaluie secretul retetei de familie. "Dar nu am facut o pasiune pentru gatitul in sine. Mai curand m-au atras lucrurile marunte si adesea trecute cu vederea atunci cand se vorbeste despre arta culinara. Imi pare important si sa stii sa faci piata si sa toci legumele, spre exemplu. E un prilej de deconectare, chiar de amuzament uneori si o relaxare matinala care imi face bine. Asa ca prefer sa-i fiu ucenic sotiei mele in bucatarie. De altfel, nici nu pot concura talentul ei in bucatarie. Acesta e si unul din lucrurile care ne-au adus impreuna. Dar asta e o alta povesteâ¦"
"Totusi, astazi a facut supa", il paraste cu zambetul pe buze actrita Giliola Motoi. "Nu sunt foarte indemanatic, dar am toata bunavointa", se justifica modest "ucenicul". "Insa, cand face icre si ma pune sa-i toc ceapa marunt, e nenorocire! Imi tai degetele imediat! La lucruri simple ma pricep. La restul, ma uit si ma minunez de fiecare data!"
"Traieste intr-o uimire permanenta, si asta fiindca eu improvizez foarte mult. Vreau sa descopar mereu ceva nou. Si nu prea gresesc. Dovada e ca tot ce gatesc se poate consuma! Asta s-ar putea datora si faptului ca eu acasa n-am prea gatit. In schimb, priveam. Asa ca am invatat foarte multe doar stand langa mama la bucatarie. Iar cand m-am casatorit si mi-a venit si mie ran