Eliberarea celor trei jurnalisti romani, tinuti ostatici in Irak timp de 55 de zile, a produs un val de bucurie greu de cuantificat, in toata tara. Bineinteles, politicienii s-au repezit sa dea declaratii pe acest subiect, dovedind inca o data, daca mai era nevoie, lipsa de decenta care caracterizeaza clasa politica romaneasca.
In loc sa se limiteze la a-si exprima bucuria pentru finalul fericit al crizei, reprezentantii acestei clase au folosit evenimentul ca sa se ridice in slavi (cei la putere) sau ca sa minimalizeze eforturile autoritatilor (cei din opozitie).
Puterea se umfla in pene
Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca aceasta criza a reprezentat un test extrem de dificil, pe care Romania l-a trecut cu succes. "Eliberarea celor trei cetateni romani demonstreaza ca, sub actuala administratie, autoritatile romane sunt capabile si angajate sa apere, in acelasi timp, interesele fiecarui cetatean si interesul national.
Este o dovada ca nu suntem indiferenti la ce se intampla cu ceilalti cetateni romani si ca avem taria sa nu cedam in fata presiunilor si a greutatilor", a spus Tariceanu.
Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a laudat si el autoritatile: "Apreciem, de asemenea, faptul ca eforturile autoritatilor romane au fost eficiente si dorim sa le adresam felicitari pentru acest lucru".
Desi este prima data cand Romania se confrunta cu o asemenea situatie extrema, iar circumstantele rapirii si eliberarii jurnalistilor sunt departe de clarificare, presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat agentiei Mediafax ca eliberarea celor trei jurnalisti constituie un succes al autoritatilor romane si in special al Administratiei Prezidentiale, care a oferit un "model de manual"
in privinta rezolvarii situatiilor de criza.
Opozitia lauda presa, clas