"Nu este vorba despre o catastrofa daca cetatenii francezi nu adopta constitutia europeana", a declarat Karl Klein, vicepresedintele Confederatiei Austriece cu ocazia celei de a 17-a editii a "Conferintei Sindicatelor cu privire la colaborarea din Europa", desfasurata la Bucuresti.
Acesta a mai adaugat ca, totusi, respectivul gest poate fi considerat si ca un pas inapoi facut de tara respectiva. Liderul austriac a mai recunoscut si faptul ca documentul "este vazut de catre specialisti mai degraba ca un tratat, decat ca o constitutie propriu-zisa. Cuvantul "Constitutie" ii sperie pe majoritatea europenilor.
Dar, in acelasi timp, pentru multi dintre noi se pune intrebarea daca are rost o astfel de dezbatere", a mai completat oaspetele austriac. Karl Klein a recunoscut insa ca "pentru prima data, prin aceasta constitutie s-a realizat o intelegere, in care sa fie reprezentate toate fortele din Europa".
Bogdan Hossu, liderul CNS "Cartel Alfa" crede ca un referendum asupra noii constitutii a Uniunii Europene la noi in tara, nu va mai avea cu ce sa influenteze adoptarea ei.
Hossu este de parere ca: "Romania nu va mai avea ce sa spuna, pentru ca la momentul respectiv, constitutia europeana va fi deja ratificata." Cu toate acestea, presedintele sindicalistilor de la ALFA crede ca acest tratat, cu toate lipsurile sale trebuie aprobat, reprezentand un pas major in conceptul de dialog social.
Hossu a mai declarat si ca "este bine ca aceasta tema este larg dezbatuta in societatea romaneasca, lucru care denota dorinta romanilor de cunoastere si implicare pe acest subiect". Actuala editie a revenit ca organizare Romaniei, la ea participand majoritatea sindicatelor crestine din Europa.
"Nu este vorba despre o catastrofa daca cetatenii francezi nu adopta constitutia europeana", a declarat Karl Klein, vicepresedintele Co