de CRISTINA ANDREEA CATANA GURMANDUL IN BUCATE Despre file Wellington a auzit toata lumea. Dar cum ar fi sa il transformi intr-un tablou? Un pic de roz, putin portocaliu, o pata verde si o idee de galben pe alaturi. Asta da provocare! Pentru mine. Pentru cel care a facut schimbarea nu a fost nevoie decat de o strafulgerare de imaginatie. Si de vreo 20 de ani de munca in bucatarie. Acum, ca v-am prezentat cat de cat personajele, sa le cunoastem si CV-ul!
SCHITA. Sa incepem cu tabloul, care de fapt este somon in foitaj invelit in salata verde. A fost creat, nici el nu stie cand, intr-o bucatarie. Are in el o multime de ingrediente. Sa le luam pe rand: 250 g somon file proaspat, un pachet foitaj din comert, 4 frunze de salata verde, doua linguri de ulei de masline, un galbenus de ou, o telina americana, un morcov, o radacina de telina alba, busuioc, sare si piper. Ca toate acestea sa dea randamentul maxim, trebuie sa stiti si cum sa le combinati. Mai intai trebuie sa piperati si sa sarati fileul. Apoi, intr-o tigaie de teflon, se pun doua linguri de ulei, in care se soteaza fileul, cam o jumatate de minut, pana se inchide la culoare. Cand somonul este gata, foitajul se intinde pe masa si se taie in patratele de aproximativ 15 centimetri. Frunzele de salata se lasa timp de trei secunde intr-un pahar cu apa fierbinte, in care presaram un varf de cutit de sare. Dupa aceste trei secunde, le scoatem si le trecem printr-un jet de apa rece, ca sa li se intensifice culoarea. Bucataria este atelierul unde Hadad, plin de energie, da curs imaginatiei Dupa aceea, le stergem cu un prosop absorbant. Somonul, care este personajul principal, trebuie tratat cu multa atentie. Il invelim in frunzele de salata si apoi, cu cea mai mare grija se asaza in mijlocul foitajului. Il impachetam, iar partea unde se unesc se lasa jos. Tava in care se va aseza somonul imbracat in sa