Proiectul de reamenajare a Casei Radio din Bucuresti va fi reluat, intrucat contractul incheiat in 2003 pentru transformarea cladirii intr-un complex comercial si de birouri va fi cel mai probabil reziliat, a declarat, ieri, ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely.
"Investitorul nu a prezentat dovada actionariatului celor doua societati care au infiintat Dambovita Center. Contractul incheiat cu firmele Mimel si ORB Estates a fost predat si noi nu am aflat aceste date din certificatele de la Registrele de Comert din tarile unde au fost infiintate aceste firme. Dambovita SA si Dambovita Limited au sediul in tari cu paradis fiscal", a spus Borbely.
Ministrul a afirmat ca potentialii investitori au obtinut o finantare pentru acest proiect prin intermediul unei firme care nu era abilitata sa efectueze astfel de operatiuni.
"Am decis sa notificam firmele respective si vom incepe, probabil, procedura de reziliere a contractului si, probabil, vom organiza o noua licitatie. Nu investim prin firme cel putin dubioase, care nu se achita de sarcinile din contractele incheiate cu ministerul", a mai spus Borbely.
In martie 2003, fostul Minister al Lucrarilor Publice si firmele Mimel Imsat (Turcia) si ORB Estates (Marea Britanie) au incheiat un contract de parteneriat public-privat pentru realizarea unui complex imobiliar de mari dimensiuni (cu hotel de lux, centru comercial si de distractii, cinematografe, sali de expozitii, zona rezidentiala si un spital) pe amplasamentul cunoscut sub denumirea Casa Radio.
Parteneriatul cu cele doua firme a fost primul de tip public-privat din Romania.
Pentru derularea proiectului, Compania Nationala de Investitii si cele doua firme straine au infiintat firma Dambovita Center. Ulterior, Mimel Imsat si ORB Estates s-au retras din actionariatul companiei de proiect, care a fost completat cu firma