Cu toate ca edilii ezita sa acorde nota de trecere societatii locale, directorul Salprest, Eugen Veres, se arata convins ca va castiga licitatia, chiar si in detrimentul unor companii cu capital majoritar strain care s-ar incumeta sa participe.
Municipalitatea se afla in faza finala de pregatire a caietului de sarcini. "Vom imparti orasul in doua, pentru ca o singura firma nu face fata si pentru ca este bine sa fie concurenta", a spus primarul Emil Boc. Potrivit acestuia, Napoget s-a achitat destul de onorabil de obligatiile contractuale.
"Ii vom da un calificativ de la satisfacator inspre bine, pentru ca s-a mobilizat, mai ales in ultimele luni. Este adevarat, insa, ca firma nu face fata la nivelul intregului oras", a precizat directorul Directiei Tehnice a Primariei, Sorin Apostu.
In toamna, singura firma responsabila de curatenia strazilor, Napoget, a incasat amenzi de 50 de milioane pentru ca nu si-a facut treaba. Ea are doar o licenta de executie de gradul II, ceea ce inseamna ca poate presta serviciile pentru cel mult 200.000 de abonati, iar Clujul are peste 319.000.
Cum, pentru 2005, municipalitatea a alocat 135 de miliarde de lei, rezulta ca, in opt ani, cei care vor castiga licitatia vor beneficia de un buget de 36 de milioane de dolari, suma deloc de neglijat.
Prigoana l-a vizitat pe Boc
Caietul de sarcini este elaborat in colaborare cu Agentia Nationala de Reglementare a Serviciilor Publice. "Trebuie sa fie mai putine firme si mai responsabile pentru ceea ce fac. Nu mai vrem sa tot sunam, ba la unii, ba la altii. Vrem sa fie aceleasi firme, care sa raspunda si de deszapezire si de curatenie.
Vor fi conditii dure in ceea ce priveste dotarea cu masini si utilaje, care trebuie sa aiba toate Euro 3 si