Membrii unei importante retele de trafic international de persoane, din sudul tarii, au fost retinuti de autoritatile bucurestene si giurgiuvene.
Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), gruparea era specializata in racolarea si traficarea a zeci de persoane de pe raza mai multor judete din sudul tarii, cu scopul de a le transporta in Spania, unde erau obligate sa practice cersetoria.
De la inceputul declansarii cercetarilor au fost identificate si audiate 34 de persoane si au fost efectuate 7 descinderi si perchezitii domiciliare pe raza Municipiului Giurgiu. Reteaua de traficanti era foarte bine structurata.
Totul a inceput cand Aurel C., capul retelei, impreuna cu complicii sai a organizat, in anul 2002, o filiera specializata in racolarea unor romani de etnie rroma, de pe raza judetelor Olt, Dolj, Teleorman si Municipiului Bucuresti. Sub pretextul oferirii locurilor de munca in Spania, traficantii i-a determinat pe acestia sa-i duca in aceasta tara. Dupa racolarea victimelor, Aurel C.
se ocupa personal de obtinerea pasapoartelor si de transportul lor in Spania. Dupa ce ajungeau la destinatie, membrii filierei luau pasapoartele victimelor si chiar de a doua zi erau plasate in locuri publice din localitatile Salamanca, Zamora, Palmas de Malorca si Castellion, unde erau fortati sa cerseasca.
In momentul in care victimele refuzau acest lucru, erau supuse la violente fizice si morale, fiind batute si amenintate ca, in Romania, familiile ramase acasa vor avea de suferit crunt. Membrii retelei mai aveau unele sarcini bine stabilite de catre liderul grupului, Aurel C., incepand de la racolare, cazare, transport si exploatare.
Pentru aceasta "munca", traficantii primeau sume importante de bani, intre 5.000 si 30.000 euro pe luna, pe care ii rulau prin diferite unitati bancare spaniol