Ieri, cele mai multe tranzactii la termen s-au realizat cu derivatele avand ca suport activ actiunile SIF2 cu scadenta iunie. Acestea au contabilizat aproximativ 45% din totalul contractelor incheiate si au fluctuat intr-un inteval destul de larg, intre 1.1105 si 1.0807 lei. Aceeasi atitudine usor pesimista s-a resimtit pi pe scadensa septembrie a acestui contract, unde presul a coborat pana la 1.1850 lei, cu 250 unitati mai putin comparativ cu pretul de cotare anterior.
In penultima zi de tranzactionare la actuala valoare nominala BRD a continuat sa scada, ajungand la acelasi pret de cotare pentru ambele scadente, 4,5 lei/actiune. BRD va face obiectul majorarii valorii nominale de la 0.3000 lei la 0.5000 lei, combinata cu o operatiune de consolidare, cu un coeficient de conversie de 2:1, astfel incat noua valoare nominala a actiunii va fi de 1 leu. Pozitiile pe acest contract (ambele scadente) vor fi inchise la pretul de cotare stabilit in sedinta din 27.05.2005 la Bursa de Valori Bucuresti - BVB, urmand ca tranzactionarea sa se reia, la noul pret considerat corect de catre investitori, dupa realizarea operatiunii descrise mai sus. Daca majoritatea contractelor au inregistrat scaderi pentru ambele termene, Banca Transilvania - TLV a facut opinie separata, inregistrand evolutii opuse pentru cele doua scadente. Referindu-ne la scadenta iunie, a pierdut 0.0300 lei, ajungand pana la 0.7810 lei, in timp ce pentru scadenta septembrie s-a apreciat pana la 0.8700 lei (cu 0.0200 lei mai mult decat in ultima sedinta). Moneda unica europeana a inregistrat scaderi atat in raport cu dolarul, cat si cu leul romanesc, ultimele tranzactii realizandu-se la nivelul de 1.2575 fata de dolar si la 3.6125 fata de moneda nationala.
Ieri, cele mai multe tranzactii la termen s-au realizat cu derivatele avand ca suport activ actiunile SIF2 cu scadenta iunie. Acestea au cont