Elevii de la fostul Liceul Economic nr. 2 invata de la profesorii italieni care sunt tainele gastronomiei specifice tarilor romanice. Mai precis, in aceasta saptamana, Grupul Scolar Virgil Madgearu este gazda unei delegatii de profesori italieni in cadrul Proiectului scolar Comenius care are ca titlu generic Gastronomia: unitate si diversitate in cultura romanica. Delegatia de la Liceo Statale Stenoi, Termini Imerese, din Palermo, Italia, este formata din patru cadre didactice, iar pe parcursul sederii in Iasi a delegatiei elevii ieseni au avut ocazia sa cunoasca produsele traditionale italiene. Insa schimbul de cunostinte nu s-a oprit aici, deoarece prin specificul programului Comenius, si delegatia italiana a fost informata cu privite la gustarile traditionale romanesti. Conform calendarului stabilit pentru desfasurarea activitatilor, ieri, dupa ce s-a achizitionat materia prima, in atelierele Grupului Scolar Virgil Madgearu de pe starda Saulescu a fost realizata o expozitie culinara intitulata "Produse traditionale pe baza de plante aromate, din Italia si Romania". Delegatia profesorilor italieni va vizita, in acest sfarsit de saptamana, zonele turistice din Moldova pentru a cunoaste gastronomia specifica acestora. Schimbul de cunostinte gastronomice intre scoala ieseana si cea din Italia va lua final duminica, atunci cand este programata plecarea invitatilor.
(M.R.)
Elevii de la fostul Liceul Economic nr. 2 invata de la profesorii italieni care sunt tainele gastronomiei specifice tarilor romanice. Mai precis, in aceasta saptamana, Grupul Scolar Virgil Madgearu este gazda unei delegatii de profesori italieni in cadrul Proiectului scolar Comenius care are ca titlu generic Gastronomia: unitate si diversitate in cultura romanica. Delegatia de la Liceo Statale Stenoi, Termini Imerese, din Palermo, Italia, este formata din patru cadre didactice, iar