Afeceristul Dinu Patriciu, presedintele Consiliului de Administratie al Rompetrol a fost audiat ieri de procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul Petromidia.
Ultima audiere a omului de afaceri - pus sub acuzare in acest caz - a avut loc la inceputul lunii mai, cand le-a oferit procurorilor care instrumenteaza dosarul Petromidia, drept cadou de Pasti, o carte despre privatizarea "de succes" a acestei rafinarii.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor si Directia Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane si specialisti de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor fac verificari sub mai multe aspecte ce tin de derularea activitatii postprivatizare a SC Petromidia SA.
Ministerul Public informa, in 29 martie - ziua in care Patriciu a fost pus sub acuzare, alaturi de membri ai conducerii grupului Rompetrol, pentru infractiuni economice - ca dosarul Petromidia priveste, printre altele, neefectuarea unor investitii de 15 milioane de dolari si diminuarea unor taxe catre bugetul de stat insumand sute de miliarde de lei. Anchetatorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Dinu Patriciu, Sorin Marin, Alexandru Nicolcioiu, Florin Eric Chis si Constantin Adrian Volintiru - care reprezinta conducerea SC Rompetrol Rafinare SA, precum si fata de cenzorii societatii, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.
Pentru Nicolcioiu, Chis si Volintiru, procurorii au dispus schimbarea incadrarii unor fapte, din deturnare de fonduri in inselaciune, preciza sursa citata. Procurorii sustin ca, in timpul investigatiilor, au rezultat date si indicii conform carora actionarul majoritar la SC Rompetrol Rafinare SA nu si-a indeplinit obligatiile contractuale privind efectuarea unor in