Institutul Naþional de Cercetare – Dezvoltare in Sãnãtate continuã campania de educaþie ''Fii dotat'' lansatã la sfarºitul anului trecut in parteneriat cu Ministerul Sãnãtãþii, prin Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei ºi Malariei. Obiectivul principal al acestei campanii este informarea ºi educarea tinerilor cu privire la sãnãtatea reproducerii ºi la consecinþele practicãrii sexului neprotejat.
Campania a fost demaratã ca urmare a rezultatelor ingrijorãtoare evidenþiate de studiul ''Cunoºtinþele, atitudinile ºi practicile tinerilor cu varste cuprinse intre 15 ºi 24 de ani legate de infectarea ºi transmiterea bolilor sexuale, HIV/SIDA ºi de consecinþele practicãrii sexului neprotejat''. Potrivit datelor din acest studiu, realizat pe un eºantion reprezentativ de 1.202 tineri cu varste cuprinse intre 15 ºi 24 ani, mai puþin de jumãtate dintre tinerii romani au utilizat prezervativul la primul contact sexual. Cei care nu au folosit prezervativul au invocat motive precum: incredere in partener, situaþie neprevãzutã, partenerul sau partenera nu au fost de acord, jenã, neglijenþã sau, pur ºi simplu, ignoranþã. Majoritatea tinerilor romani cu varste cuprinse intre 15 ºi 24 de ani (98 la sutã) considerã cã prezervativul este, cu siguranþã, cea mai eficientã metodã de profilaxie a bolilor cu transmitere sexualã ºi de prevenire a transmiterii virusului HIV. In lume, la fiecare cinci secunde o persoanã este infectatã cu HIV, iar cea mai rãspanditã metodã de transmitere este actul sexual neprotejat.
Institutul Naþional de Cercetare – Dezvoltare in Sãnãtate continuã campania de educaþie ''Fii dotat'' lansatã la sfarºitul anului trecut in parteneriat cu Ministerul Sãnãtãþii, prin Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei ºi Malariei. Obiectivul principal al acestei campanii este informarea ºi educarea tinerilor cu privire la sãnãtatea reproducerii ºi l