O suta de soferi aflati la volanul basculantelor au dat peste cap ieri dimineata circulatia din Capitala. Nemultumiti ca nu mai au acces pe anumite portiuni ale Drumului National 1, transportatorii rutieri au organizat un mars de protest care a durat mai bine de doua ore. Adunate in Otopeni, camioanele au plecat spre Capitala pe traseul DN1 - bulevardul Aerogarii - pasarela Pechea - strada Nicolae Caranfil - bulevardul Aviatorilor - Arcul de Triumf - bulevardul Kisseleff - Piata Victoriei.
Cu toate ca reprezentantii Politiei au incercat sa convinga organizatorii sa renunte la marsul pana in fata Guvernului, invocand problemele de trafic, coloana de basculante de aproape trei kilometri s-a pus in miscare spre Bucuresti in jurul orei 9.20. Conform reglementarilor locale privind accesul camioanelor pe soselele din Bucuresti, organizatorii au primit autorizatie pentru protest dupa ce au platit taxe catre municipalitate in valoare de 300 de milioane de lei.
Mai mult, reprezentantii Asociatiei Transportatorilor Rutieri din Constructii (ATRC) au spus ca marsul ar putea dura 24 de ore, intrucat plata acestei taxe le-ar permite practic sa circule prin Bucuresti pe tot parcursul zilei. "Daca achitam taxa de drum, atunci ne rezervam dreptul de a stationa pe strazile Bucurestiului pe tot parcursul zilei. Ba, mai mult, mai chemam alte o suta de masini, platim suma ceruta de Primarie si sa vedem ce o sa se intample mai departe", a declarat Augustin Hagiu, purtatorul de cuvant al ATRC.
Transportatorii rutieri din constructii considera ca limitarea circulatiei camioanelor de mare tonaj in tot cursul anului, in zilele de sambata si duminica si sarbatori legale, pe anumite portiuni ale DN1, este decizia Administratiei publice centrale si se afla in contradictie cu prevederile legii organice - in materie - privind regimul juridic al drumurilor. "Legea spune ca pe un d